Zaujima ma ako upnut do sustruhu a dat do osi tyc s trapezovym zavitom. Ak by aj mala osadenie na loziska tak sa neda spolahnut na to, ze cinan to pred obrabanim vystredil. Netusim kde a co merat uchylkomerom. Tento problem budem riesit v buducnosti, rozmyslam nad pouzitim trapezakov z frezky na sustruhu (ak sa tam zmestia

) ale teraz riesim podobny problem s deliacim stolom. Kupil som lacny cinsky kus - doteraz ma cina nesklamala, veci bolo potrebne iba dokoncit ale toto je nestastie. Ze otocny stol lieta v zakladni (vola cca 0,5mm) nevadi, kupil som a osadim lozisko. No vsetko co bolo obrabane na viac upnuti bolo upinane od oka. Aspon ze sedi MT s brusenou plochou stola ale ozubenie na stole (stol a ozubenie je v celku) lieta o cca 0,1mm a mam pocit ze aj snek nie je v osi hriadelky - len neviem ako zmerat o kolko a kde.
Ten snek vyzera akoby nebol v celku s hriadelkou, je tam taky zvlastne vyzerajuci prechod akoby "mapa" po zvarani. Rozmyslal som ze ak by nebol v osi tak ho upichnem, dobre vycentrovany prevrtam (len neviem ako ho upnut) a nasadim na novy hriadel. No a podobne by sa dalo urobit s ozubenim na stole, upichnut obrobit aby bolo ozubenie vycentrovane a cez medzikus opat primontovat k stolu - len netusim ako sa da uchylkomerom vycentrovat ozubenie upnute v sustruhu.
Vies poradit?