SMOOTHSTEPPER - SS

Re: SMOOTHSTEPPER - SS

Příspěvekod pupak » úte dub 06, 2010 4:00 pm

Tak abych nemlzil,tak jsem otestoval servo MOOG N-9000 ot/min. Tocil jsem ho na 18 tis. ot/min a zastavi se na nulu bez problemu.Na vyssi otacky uz nemam napeti,ale s jinym driverem by mozna slo tocit jeste vic.Chce to ovsem adekvatni rampy,jinak je problem to presne ubrzdit.
Trochu jsem se venoval 3f KM,tak az bude cas,tak neco ze zjistenych faktu hodim sem. Mozna neuskodi trochu jiny pohled na vec ,nez jaky prezentuji nekteri prodejci. :D
pupak

Příspěvekod Aeroomni » úte dub 06, 2010 4:12 pm

No v podstatě pokud je to tak, tak začínám plně chápat složitě opracovaný díl na soustruhu, následné zastavení na obrobku v pozici nula, najetí píchacího nože a vytvoření drážky pro pero v přesně stanoveném úhlu od nuly.......... To jsou věci:))))))
Galerie strojů a sestav:
dilna.aeroomni.com/cnc1
dilna.aeroomni.com/cnc2
dilna.aeroomni.com/cnc3

dilna.aeroomni.com/cnc8 buduje se 9
Kdo nemá otroka, musí sám otročit....
Aeroomni

Příspěvekod pupak » úte dub 06, 2010 4:40 pm

Na tohle potrebujes slusny vretenovy servo s enkoderem 8 tis PPR a jeste prevod 4/1, aby to melo nejaky slusny moment a malou uhlovou odchylku pri zatezi. Pak opravdu muzes s klidem tocit 4 tis na vretenu a zaroven krokovat po uhl. minutach. Vsechno je to jen zalezitost kvality driveru a serva.
Jedna perlicka z testovani 3f KM. S 3f driverem na 220V AC lze spickove ridit HF vretena typu Precise,Jaegr,Excellon a pod. Nastavis 5000-6000 kr/ot a primo z Mach3 metodou step/dir tocis od 10 do 60 tis / min jen to fikne a bez SS. Ty 3f drivery jsou na to genialni. S 2f driverem jde zase krasne regulovat 2f HF spindl. Za par kacek primo z Machu a bez nejakejch prevodniku na ty jejich drahy menice.
Chce to drivery na co nejvyssi napeti,kvuli brzdeni,ale jinak sranda vec,co nema chybu.
Ty 3f drivery v podstate umi ridit libovolnej AC 3f motor i asynchr. s kotvou nakratko.To mikrokrokovani je tak dobty,ze i dvoupolovej motor se chova jako krokac. Hridel je sice mekka,ale krokuje to klidne po 10 stupnich.
Choroby mi sice znemoznily pracovat v dilne,ale zase jsem mel moznost vyzkouset veci,na ktere bych jinak nemel cas.
pupak

Příspěvekod Aeroomni » úte dub 06, 2010 5:26 pm

Chce to drivery na co nejvyssi napeti,kvuli brzdeni,ale jinak sranda vec,co nema chybu.
Ano přesně tak - na tohle sem přišel jako na jednu z nejdůležitějších věcí!! Aby to všechno fungovalo jak má, musí to mít šťávu za každý situace :) Asi tak:))))))))))
Galerie strojů a sestav:
dilna.aeroomni.com/cnc1
dilna.aeroomni.com/cnc2
dilna.aeroomni.com/cnc3

dilna.aeroomni.com/cnc8 buduje se 9
Kdo nemá otroka, musí sám otročit....
Aeroomni

Příspěvekod pupak » pát dub 30, 2010 2:55 pm

Tak CNC SHOP zase zabodoval a ma v nabidce SS za slusnou cenu. Kdo chce spolehlivy interpolator,ma jedinecnou sanci.
pupak

Příspěvekod pupak » pon čer 21, 2010 11:26 am

Dalsi genialni vlastnost SS. Osa se prepne na kvadraturni vystup a jdou s tim ridit drivery od Lenze 9322ES naprosto skvele.
pupak

Příspěvekod kovohemil » stř čer 23, 2010 11:00 pm

pupe jen malá otázka pokud si ten smot..... pořídím vyhnu se blbbnutí machu já osobně sem na tom dost pohořel a řešení typu že je potřeba tento typ počítače a vyřadit tyto ůkony mě nějak neoslovila , osobně mám zkušenosti se záškodničením osy Z kdy sjede místo 1 mm 10mm do masa a to je sakra znát . :mrgreen:
kovohemil

Příspěvekod pupak » čtv čer 24, 2010 5:58 am

Se SS chodi Mach3 naprosto spolehlive. Jedina nevyhoda je,ze nemuzes menit posuvnou rychlost z Macha a taky nefunguje backlash. Pokud mas stroj bez mrtvoly,neni co resit.
Quis ho prodava za slusnou cenu a urcite se to vyplati.
pupak

Příspěvekod engineer » pát čer 25, 2010 9:20 am

kovohemil píše:pupe jen malá otázka pokud si ten smot..... pořídím vyhnu se blbbnutí machu já osobně sem na tom dost pohořel a řešení typu že je potřeba tento typ počítače a vyřadit tyto ůkony mě nějak neoslovila , osobně mám zkušenosti se záškodničením osy Z kdy sjede místo 1 mm 10mm do masa a to je sakra znát . :mrgreen:

Používám Macha na s počítačem a konfigurací dle doporučení Pupáka a pochopitelně s doporučeným nastavením voken. Nikdy jsem, za skoro dva roky, neměl žádný problém s Machem, takže se opravdu vyplatí tyhle rady respektovat !!! ;)

Jinak na tuhle hračku mám políčeno až budu upgradovat svoji FC16, slyšel jsem o tom i z jiných zdrojů že to funguje velmi slušně, ale naprosto upřímně nejsem nucenej ji osazovat kvůli problémům s Machem.
engineer

Předchozí

Zpět na Pupák